Apie konsultavimą internetu

Straipsniai

Psichologas Marijampolėje dažnai gauna  laiškus, kuriuose klausiama/ prašoma paaiškinti, kaip vyksta gydymas, konsultavimas, psichoterapija internetu. Pasitaiko žmonių, pageidaujančių gauti psichologinę, psichoterapinę pagalbą tik elektroniniais laiškais.

Atsakome: Konsultuojame Skype programa (skype vardas – Psichologas Online), Messenger programa, pradžioje Jūs mus pakalbinate, rašydami mums į mūsų FB paskyrą pm, arba psichologasmarijampoleje@gmail.com, susitariame dėl Jums ir mums patogaus laiko. Sutartu laiku susitinkame Skype arba Messenger programoje. Vienos konsultacijos vidutinė trukmė -1 val. Jeigu yra poreikis, kalbamės ilgiau – iki 2 valandų. Vienos valandos kaina – 20 eurų. Po konsultacijos Jūs padarote pavedimą į mūsų nurodytą sąskaitą už konsultaciją pagal vienos valandos įkainį.

Pirmos konsultacijos metu mes:
 Stengiamės sukurti su Jumis kuo geresnį kontaktą.
 Įdėmiai ir labai atidžiai klausomės Jūsų istorijos.
 Renkame Jūsų gyvenimo, šeimos, patirčių, ligų anamnezę ( (gr. Anamnesis – prisiminimas).
 Bandome suprasti Jūsų situaciją, dėl kurios Jūs kreipėtės į mus.
 Jeigu reikia, siūlome atlikti tam tikrus testus (emocijų, asmenybės ir kt.), kad galėtume tiksliau įvertinti Jūsų būseną ir situaciją (panašiai, kaip kad gydytojas skiria tyrimus).
 Nuorodą į testus atsiunčiame Jums į Jūsų e-paštą. Testus Jūs atliekate on-line (testai yra mokami, už juos apmokate prieš gaunant norodą drauge su mokėjimu už konsultaciją. Testų kainos svyruoja 10-30 eurų ribose). Testų rezultatus mes gauname į mūsų e-paštą.
 Įvertinę rezultatus, numatome labaiausiai tinkamus Jums gydymo būdų.
Apibendrinus, pirma konsultacija ir laikas iki sekančios konsultacijos skriama Jūsų situacijos ištyrimui, įvertinimui ir pagalbos būdų numatymui.

Antrosios konsultacijos metu:
 Informuojame Jus apie vertinimo rezultatus.
 Siūlome būdus ir metodus Jūsų sunkumų įveikimui, Jūs renkatės.
 Drauge su Jumis numatome būsimų konsultacijų skaičių ir pastovų laiką (paprastai susitinkama 1 kartą per savaitę, jeigu yra būtinybė – 2 kartus.
 Pradedame teikti Jums psichologinę pagalbą pagal numatytus metodus.
 Jeigu reikia, skiriame Jums namų darbus.
 Pasibaigus konsultacijai, apmokate už einamąją konsultaciją, jeigu pageidaujate, galite apmokėti į priekį už numatytas konsultacijas.
Apibendrinus, antrosios konsultacijos didesnioji laiko dalis skirta pagalbos teikimui, mažesnioji – susitarimui dėl pagalbos būdų, trukmės ir laiko.

Esant kliento pageidavimui, po pirmųjų dviejų konsultacijų, įmanoma pratęsti konsultavimą elektroniniais laiškais, tačiau nerekomenduojame, nes tai yra didesnės laiko sąnaudos,ir, žinoma, kaina; mes negalime stebėti Jūsų emocijų ir tinkamai į jas reaguoti (prastėja pagalbos kokybė). Jūs, žinoma, galite atlikti mūsų skirtas Jums užduotis (namų darbus), tačiau laikas nuo laiko vis tiek reikalingos gyvos konsultacijos.

Nuotrauka iš www.pinterest.com

Parengė Vytautė Venčkauskienė