Psichologas – keliaujantis autostopu keleivis

Straipsniai

Visi kartais pagalvojame apie psichologo pagalbą Marijampolėje ar bet kur kitur. Kai susiduriame su gyvenimo sunkumais, kartais bandome juos spręsti patys, kartais ieškome žmonių, kurie mums padėtų. Kai „įstrigę“ sudėtingose, skausmingose situacijose nusprendžiame ieškoti psichologo konsultacijos, vieni tikimės, kad psichologas – tai išminčius, dalijantis patarimus, kiti – kad auksinė žuvelė, galinti išpildyti norus, treti -kad tai gydytojas, galintis mus išgydyti arba mokytojas, žinantis atsakymus į mūsų užduotus klausimus, ketvirti, kad tai – kaip mūsų artimieji, galbūt net kaip tėvai, galintys padaryti už mus visa, kas mums patiems atrodo per sunku ir neįveikiama. Turime pačių įvairiausių lūkesčių, tačiau galutinis mūsų siekis – išsipainioti iš šių sudėtingų situacijų.

Ir mes tai padarysime, bet viską teks daryti patiems. Psichologas (Marijampolėje, Vilniuje, Kaune ar kitame pasaulio krašte) nieko nedarys už mus, nenurodinės, neįtikinės, neišgyvens už mus mūsų skausmo, nepriims už mus sprendimo, nes ta i- mūsų gyvenimas, mes patys esame savo gyvenimo ekspertais. Psichologas stengsis pamatyti pats ir parodyti mums, kur link judame. Psichologas ar psichologė, kaip koks „tranzuojantis“ keleivis mėgins mus sustabdyti, o paskui pasiūlys pažvelgti iš šalies į vietą , kurioje mes sustojome, pažiūrėti, kokių dar krypčių esama. Galbūt sakysime“ neįsivaizduoju, kaip tai padarysiu, tai ne man, aš nesugebėsiu“. O psichologas pasakys: „ Pažiūrėk, tu jau sustojai, tau pavyko, pažvelk, kur stovi, ir kokių dar yra kelių „. Kokia kryptimi keliauti, nuspręsime patys. Kokių bus netikėtumų ir kaip jausimės šios kelionės metu, nuspėti negalime nei mes, nei psichologas. Ši kelionė- tai galimybė išsipainioti iš sudėtingų situacijų.

Parengė psichologė Marijampolėje Vytautė Venčkauskienė

Žymos: Psichologo kaina, Psichologinė pagalba, Kada kreipitis į psichologą, Psichologo Marijampolėje kontaktai, Psichologas Marijampolėje atsiliepimai, Psichologas pigiai, Psichologe Marijampoleje.