Neištikimybės nublokšti

Straipsniai

Tęsinys

Trys atleidimo sąlygos18aaa94c97a7f9b35b61bce34cb5c80b

Pirma sąlyga

Apgautam sutuoktiniui svarbu žinoti, kad neištikimasis suvokia, kaip stipriai įskaudino savo sutuoktinį, todėl svetimautojas turi nuoširdžiai gailėtis savo poelgio.

Antra sąlyga

Stengtis atkurti sutuoktinio pasitikėjimą.  Tai reiškia, kad teks vienareikšmiškai, visiškai  ir besąlygiškai nutraukti santykius su neištikimybės objektu. Bet kokia bendravimo forma (sms, socialiniai tinklai, elektroniniai laiškai, nekalbant jau apie gyvą bendravimą) turi būti nutraukta nedelsiant. Galbūt teks kažkam atleisti savo pavaldinę ar pavaldinį, gal pačiam išeiti iš gerai apmokamo darbo, o gal užbaigti ilgametį ir artimą bendravimą su gerų bičiulių ar giminaičių šeima, nes bet kokie svetimautojo paaiškinimai,,dabar mes tik draugai, pažįstami“primins  netolimą praeitį, kai būta meilužiais,  ir kiekvieną kartą kels prisiminimus, įtarumą apgautam partneriui ir įtampą šeimoje. Po daugelio metų  svetimavimo faktui tapus praeities dalimi ir   buvusiems meilužiams praradus savo žavesį,  kažkoks bendravimas gal bus įmanomas, nes jau nebekels tiek skaudžių emocijų.

Trečia sąlyga

Pasiryžimas išsiaiškinti neištikimybės priežastis ir stengtis jas pašalinti. Gana dažnai svetimautojai (ypač tai būdinga vyrams) patys nežino, kas juos paskatino neištikimybei ir net nemano, kaip yra  svarbu nustatyti ir įsisąmoninti  neištikimybės priežastis. Kartais prireikia gana daug psichoterapijos ar konsultavimo valandų nustatyti svetimavimo priežastis.